Officieel: Mercedes CLE Cabrio A236 (2024)Na de lancering van de CLE Coupé komt Mercedes nu met de dakloze CLE Cabrio als opvolger voor zowel de C-Klasse Cabrio als E-Klasse Cabrio.

Den Europeaan is verzot op de SUV. Daarom investeren autobouwers zwaar (understatement) in deze verhoogde (praktischere?) koetswerkvorm. Tegelijk zakt de commerciële interesse voor de klassieke coupé en cabrio varianten waardoor deze modellen geschrapt worden. Mercedes gelooft er toch in en komt met de CLE als vervanger voor de lifestyle C-Klasse en E-Klasse. De focus lag initieel op de knappe CLE Coupé (C236) maar nu die in de lokale Mercedes showrooms staat mag de dakloze CLE Cabrio (A236) komen meespelen.

De Mercedes CLE Cabrio is dus de opvolger voor zowel de dakloze C-Klasse als E-Klasse van weleer. Designmatig oogt het geheel iets meer C terwijl de binnenruimte eerder richting E gaat. Das Haus spreekt zelfs van (enige) ruimte op de achterbank voor twee extra passagiers!

De (gelaagde) soft top open/sluit in 20 seconden, desgewenst al rijdend (max 60 km/u). Een zwart dak is standaard maar een rood of grijs exemplaar behoort ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de dakpositie is er in de koffer van de Mercedes CLE Cabrio plaats voor 295 of 385 liter bagage. Al kan je de eerdergenoemde achterbank nog neerklappen (60:40).

Volop genieten van wapperende haren en de nodige vitamine D is perfect mogelijk dankzij de Aircap (windgeleider) en Airscarf (warme lucht in je nek). Beiden zowaar standaard! En ook voor elektrisch bediende stoelen (met geheugenfunctie) en keyless entry/go moet je niet bijbetalen.

Mercedes CLE Cabrio met 194 à 381 pk, AMG topversie volgt

Het Mercedes CLE Cabrio motorengamma omvat gekende vier- en zescilinders die iets zuiniger zijn dankzij 48V mild hybride techniek. Op benzine is er de CLE200 (204 pk), CLE300 (258 pk) en CLE450 (381 pk) terwijl je zowaar kan lifestyle dieselen met de CLE220d (197 pk). De basisversies zijn achterwielaangedreven, hogerop rekenen ze op 4MATIC vierwielaandrijving. Allemaal hebben ze de 9-traps automaat aan boord. Naar alle waarschijnlijkheid volgt er hier ook een 449 pk sterke CLE53 AMG Cabrio topversie.

De Belgische prijs van de Mercedes CLE Cabrio start bij 71.390 euro. De early adopters kunnen deze zomer hopelijk nog genieten van hun gloednieuwe zonneklopper!