Officieel: Porsche Cayenne Coupe (2019)

Officieel: Porsche Cayenne Coupe (2019)Wie op zoek is naar een lifestyle SUV mét aflopende daklijn kan vanaf heden bij Porsche terecht voor de Cayenne Coupé.

De BMW X6, Mercedes GLE Coupé en Audi Q8 zijn niet “moeders mooiste” creaties, toch kunnen ze allemaal prima verkoopcijfers optekenen. Je hebt dan ook wel iets anders dan de vele traditionele SUV’s zonder in te boeten aan praktisch gebruiksgemak en de hoge zitpositie. Dat succes is Porsche duidelijk niet ontgaan want nu krijgen we ook een Cayenne Coupé!

Technisch delen de Cayenne en Cayenne Coupé uiteraard hun basis, op visueel vlak verschillen beide uitvoeringen sterk en dit al vanaf de A-stijl. Het dak ligt 20 mm lager en loopt sterk af, achteraan prijken er maar liefst drie (!) spoilers. Een gigantisch (vast) glazen panoramadak zorgt voor de nodige lichtinval, sportievelingen kunnen via de optielijst een carbon exemplaar bestellen.

Standaard krijg je maar twee zitplaatsen achteraan die lager gepositioneerd zijn om zo wat meer hoofdruimte te creëren, zonder meerprijs kan je ook kiezen voor een driezits achterbank. De koffer van de Cayenne Coupé slikt nog steeds 625 liter bagage (1.540 liter met de achterbank plat).

De Porsche Cayenne Coupé komt met een 3.0-liter V6 instapper (340 pk / 450 Nm) en krachtige Turbo topversie (550 pk / 770 Nm), later volgt hier ook een Turbo S E Hybrid plug-in hybride met nog meer vermogen. Diesels zijn bij Porsche niet meer te verkrijgen.

Bestellingen worden vanaf heden opgenomen aan minimaal 87.083 euro tenzij je de Turbo wenst want dan start het SUV Coupé feest pas bij 151.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...