Poll: Ford Focus ST vs Hyundai i30 N vs Mercedes-AMG A35 vs Volkswagen Golf GTI (2021)Hot hatches baby!

Met een reguliere Focus, i30, A-Klasse of Golf heb je meer dan genoeg om je in alle comfort van A naar B te brengen. Maar voor sommige meerwaardezoekers mag het wel wat krachtiger, beter en vooral heter. Dan komen de hot hatches in beeld die dezelfde dagdagelijkse bruikbaarheid bieden … maar net wat sportiever voor de dag komen. Dit zonder te overdrijven qua pk’s, spoilers, velgen en soundtrack. Je moet er natuurlijk ook nog altijd bij je schoonouders kunnen gaan.

Recent werd zo de Volkswagen Golf GTI voorgesteld die het komt opnemen tegen de Hyundai i30 N (net vernieuwd!), Ford Focus ST en de Mercedes-A35 AMG. Die laatste speelt hier misschien een (premium)klasse te hoog met zijn hightech interieur, stevige (vanaf)prijs en vierwielaandrijving maar laat dat de pret niet bederven. Mercedes vraagt maar liefst 52.514 euro voor de 306 pk sterke 2.0-liter turbobenzine. Dan lijkt zo’n een i30 N (280 pk, vanaf 35.500 euro) of Focus ST (280 pk, vanaf 36.8454 euro) wel een koopje!

De Golf GTI rekent eveneens op een 2.0-liter viercilinder benzinemotor, nu sowieso goed voor 245 pk en een zeventraps DSG automaat. Een getekende bestelbon zal je hiervoor minstens 39.840 euro kosten.

De Britse Rory Reid (ex Top Gear) bracht dit speelse kwartet tezamen en ging op zoek naar dé beste. Daarbij speelde het design, interieurafwerking, geluidsbeleving, prestaties én rijplezier een bepalende rol.

Ford Focus ST vs Hyundai i30 N vs Mercedes-AMG A35 vs Volkswagen Golf GTI

View Results

Laden ... Laden ...