Belgische prijs Volkswagen Golf GTI (2020): vanaf 38.890 euro

Belgische prijs Volkswagen Golf GTI (2020): vanaf 38.890 euroDe sportieve Volkswagen Golf GTI heeft zijn prijs.

In afwachting van een nieuwe Golf R topversie (met 333 pk?) is de Golf GTI opnieuw het topmodel van de populaire middenklasser. Op visueel vlak (exterieur + interieur) oogt het net allemaal wat sportiever/specialer terwijl de tweeliter benzinemotor behoorlijk gewillig voor de dag komt, dit allemaal zonder te overdrijven en het praktisch/doordacht gebruiksgemak (tot 1.230 liter bagage!) van de Golf overboord te gooien. De Duitse autobouwer zal het GTI potentieel niet aanbieden in de praktische Golf Variant koetswerkvorm, hopelijk doen ze dat wél opnieuw met de toekomstige Golf R.

De achtste generatie VW Golf is de jouwe vanaf 23.280 euro (1.0 TSI met 90 pk) maar voor de nieuwe Golf GTI moet je minimaal 38.890 euro op tafel leggen. Best voorzie je nog wat budget voor leuke extra’s zoals de nodige personalisatie, 18” velgen, panoramisch dak, adaptieve dempers en een 400W Harman Kardon audiosysteem. Standaard krijg je alreeds 17” lichtmetalen velgen, Travel Assist rijhulp, parkeersensoren, licht/regensensor en de digitale tellerpartij.

De nieuwe Volkswagen Golf GTI rekent (opnieuw) op de 2.0-liter “EA888” TSI viercilinder benzinemotor met 245 pk / 370 Nm (167 g/km CO2) die het vermogen via de DSG7 automaat met dubbele koppeling richting de voorwielen stuurt. Aan het stoplicht sprint je hiermee in 6,2 seconden naar 100 km/u en bij 250 km/u is het gedaan met de (acceleratie)pret.

De Golf GTI verschijnt binnenkort in de Volkswagen showroom, bijna gelijktijdig met de Golf eHybrid plug-in hybride! Bestellingen worden vanaf NU opgenomen!

Ter vergelijking, de concurrentie:
Ford Focus ST (280 pk): vanaf 38.265 euro
Hyundai i30 N (250 pk): vanaf 31.549 euro
Renault Mégane RS (300 pk): vanaf 41.350 euro

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...