Video: Top Gear test de Volkswagen Golf GTI (2020)

Video: Top Gear test de Volkswagen Golf GTI (2020)Hoe goed is de hete Volkswagen Golf GTI?

Jan Modaal heeft vermoedelijk genoeg met een klassieke TSI (benzine) of TDI (diesel) in de nieuwe VW Golf, de milieubewuste leaserijder kiest logischerwijs voor de Golf eHybrid of Golf GTE plug-in hybrides gezien hun fiscale voordelen. Maar voor wie het allemaal wel wat spannender, speelser en sportiever mag is er opnieuw een hete Golf GTI! Uiteraard mét het gekende retro streepjesmotief voor de zetelbekleding.

De eerste generatie Volkswagen Golf GTI zag het daglicht in 1976 en wou het nodige vermogen/prestatiepotentieel bieden in combinatie met dagdagelijkse bruikbaarheid. Anno 2020 blijft de nieuwe Golf GTI (mk8) trouw aan die basisgedachte en rekent daarvoor op de 245 pk sterke 2.0-liter viercilinder turbodiesel. De jouwe in ruil voor minstens 38.890 euro, hier even naar Top Gear’s initiële bevindingen kijken omtrent de nieuwe Golf GTI is gelukkig gratis.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...