Officieel: Hyundai i30 facelift (2020)

Officieel: Hyundai i30 + i30 Wagon + i30 Fastback facelift (2020)De Hyundai i30 kan er weer tegenaan!

Zoals aangekondigd komt Hyundai (opnieuw) met een update voor het i30 gamma dat uit een vijfdeurs hatchback, praktische Wagon en stijlvolle Fastback bestaat. Grootste nieuwigheden vinden we terug op vlak van vormgeving (inclusief sportieve N-Line uitvoering voor de i30 Wagon), connectiviteit en 48V mild hybrid ondersteuning.

Net zoals het klassieke facelift recept voorschrijft doen de nieuwe i30 modellen het met een nieuwe grille, nieuwe (fijne!) lichtblokken/LED dagrijverlichting en de nodige nieuwkomers op vlak van personalisatiemogelijkheden (16”/17” velgen en de Dark Knight, Silky Bronze en Sunset Red kleurtjes).

De sportieve N-Line is vanaf nu te verkrijgen op alle koetswerkvarianten en pronkt met een karakteristieke grille, aangedikte bumpers en prominente diffusor. In combinatie met de krachtigste benzinemotor biedt de N-Line uitvoering ook een opgewaardeerde ophanging en stuurinrichting.

Naast een nieuw interieurkleur maakte Hyundai ook werk van meer geraffineerde en moderne verluchtingsroosters. Interessanter is het 7” digitale dashboard en verbeterde 10” infotainmentsysteem. Vanaf de zomer moet een draadloze verbinding met Apple CarPlay / Android Auto mogelijk zijn. Nieuw voor de i30 is de BlueLink telematica die via je smartphone allerhande realtime informatie kan weergeven.

Eveneens enkele interessante nieuwigheden binnen het motorengamma. Met benzine kan je kiezen tussen de 1.0-liter T-GDi driecilinder (120 pk) of gloednieuwe 1.5-liter T-GDi viercilinder (160 pk), beiden zijn beschikbaar met een manuele zesbak of zeventraps DCT automaat. Dieselen kan met de 1.6-liter CRDi met 115 pk of 136 pk. Net zoals bij de i20 is de opgefriste i30 te verkrijgen met 48V mild hybride techniek die focust op extra brandstofbesparing (ondermeer met het Intelligent Manual Transmission systeem).

Met deze update kan de Hyundai i30 terugvallen op extra veiligheid- en rijhulpmiddelen. Zo maken Lane Following Assist, Rear Collision Avoidance Assist en Leading Vehicle Departure Alert hun opwachting terwijl het Blind Spot Detection systeem aangescherpt werd.

De presentatie was voorzien voor het Autosalon van Genève 2020, tegen de zomer verwachten de we aangescherpte i30 in de Hyundai showrooms. Op termijn zal de heerlijke i30 N ook opgefrist worden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...