Officieel: Aston Martin DBX DBX707 SUV facelift (2024)De praktische Aston Martin DBX707 SUV ondergaat een facelift met modernere technologie en extra personalisatiemogelijkheden.

Als sportwagenbouwer tel je vandaag de dag niet meer mee als je geen praktische SUV in de aanbieding hebt. Bij Aston Martin hebben ze daarom in 2020 de DBX gelanceerd. Deze kreeg in 2022 het gezelschap van de DBX707 topversie en die ondergaat nu een facelift. Van de klassieke DBX nemen we afscheid.

Zoals de naamgeving doet vermoeden is de Aston Martin DBX707 exact 707 pk sterk en ook na de facelift blijft dat. Tevens produceert de 4.0-liter AMG V8 een gezonde 900 Nm waarmee je in 3,1 seconden naar 100 km/u knalt. Pas bij 310 km/u bereikt deze Aston zijn topsnelheid, koolstofkeramische remschijven zorgen voor de nodige stopkracht. Wel hebben de ingenieurs de demping wat verder verfijnd met het oog op (nog meer) rijplezier.

De opgewaardeerde DBX707 profiteert voornamelijk van moderner infotainment dat overkomt van de DB12. Zo is er nu een 12,3” digitale tellerpartij en 10,25” infotainmentsysteem. De handige Apple CarPlay / Android Auto ondersteuning verloopt draadloos, tevens noteren we meerdere USB-C poorten. Naast digitale knoppen voorziet Aston Martin gelukkig ook nog steeds fysieke bedieningselementen in de middenconsole voor de meest logische functies (automaat, rijmodi, airco, …)

Visuele nieuwigheden zijn er in de vorm van nieuwe velgen (22” of 23”) en extra kleuren (Epsilon Black, Helios Yellow, Sprint Green, Malachite Green en Aura Green). Voor de interieurbekleding hebben ze de Inspire Comfort, Inspire Sport en Accelerate with Alcantara packs uitgevonden. Voor unieke wensen staan ze bij Q by Aston Martin paraat!

De DBX707 productielijn is bijna volledig aangepast, spoedig rollen in Gaydon de eerste exemplaren van de band. Tegen de zomer krijgen de early adopters hun opgefriste Aston Martin DBX707. Toch wanneer het prijskaartje van minstens 250.000 euro geen probleem vormt!