Video: Autocar test de Aston Martin DBX (2020)

Video: Autocar test de Aston Martin DBX (2020)Is de nieuwe DBX SUV goed genoeg om Aston Martin uit haar donkere periode te halen?

Met de capabele Vantage sportwagen, heerlijke DB11 Gran Tourer, beeldschone DBS Superleggera en enkele (waanzinnig) veelbelovende projecten in op de planning zou je Aston Martin een rooskleurige toekomst toeschrijven, het tegendeel is jammer genoeg waar. Sinds de beursgang kelderde de marktwaarde met meer dan 80% en een nieuwe investeerder (Lawrence Stroll, vader van de F1 piloot) drong zich aan. Met honderden miljoen extra moet de Britse sportwagenbouwer deze (corona)crisistijden zien te overleven en daarvoor kijken – allemaal tezamen – naar de DBX SUV.

Net zoals bij Porsche, Bentley, Lamborghini en (mindere mate) Maserati bracht de introductie van een luxueuze SUV (respectievelijk Cayenne, Bentayga, Urus en Levante) een hoop geld in het laatje. Een praktische gezinswagen is natuurlijk net wat aantrekkelijker dan zo’n hardcore sportwagen met twee zitplaatsen en ontiegelijk verbruik. Aston Martin spaarde kosten noch moeite voor de ontwikkeling en productie van de nieuwe DBX die je in België vanaf 197.000 euro kan oppikken. Initieel enkele met een 550 pk sterke 4.0-liter V8, op termijn (naast andere koetswerkvormen) vermoedelijk ook met een plug-in hybride variant op basis van de nieuwe V6 benzinemotor die in eigen beheer werd ontwikkeld.

De internationale pers mocht reeds met de Aston Martin DBX kennismaken, dit al rijdend op een gesloten afloopt, de openbare weg én offroad. Het is en blijft uiteraard een SUV!
Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...