Video: AutoTrader test de Aston Martin DB12 Volante (2024)Of we een zonnige zomer tegemoet gaan moet nog blijken maar met de Aston Martin DB12 Volante hebben we alvast gepast vervoer gevonden.

Zelfs ten tijden van aprilse weersgrillen blijven we positief en kijken we uit naar een hopelijk zonnige zomer! Nog beter zou het worden met een Aston Martin DB12 Volante ter beschikking. Dat is de dakloze evenknie van de reguliere DB12 Coupé, beiden mag je gerust zien als een stevige doorontwikkeling van de DB11 basis. Hetzij met een aangedikte looks, véél moderner interieur en louter een V8 in het vooronder. Inderdaad, Aston Martin neemt stilaan afscheid van haar iconische V12 benzinemotor. In de DB11 was die nog 5.2-liter groot, voorzien van twee turbo’s maar vooral 608 pk sterk. De DB12 modellen rekenen steevast op de 4.0-liter AMG V8, met 680 pk wel potenter én tegelijk lichter.

De Aston Martin DB12 Volante is achterwielaangedreven, voorzien van een 8-traps automaat en sprint in 3,6 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt een stevige 325 km/u, geen idee wat dat moet geven met wapperende haren. Dat zijn exact dezelfde prestatiecijfers als de gesloten DB12 evenknie, opmerkelijk genoeg is de torsiestijfheid van de Volante zelfs beter (5%)! Wel is de cabriolet ongeveer 110 kg zwaarder.

De stoffen dakconstructie verdwijnt (en komt terug) in 16 seconden, desgewenst zelfs al rijdend (max 50 km/u). Maar onze Britse collega Alex Legouix van AutoTrader toont hier aan dat de knappe looks en heerlijke lifestyle karakter het best tot hun recht komen in zomerse weersomstandigheden. Toch wanneer het Belgische prijskaartje (minstens 250.000 euro), verbruik (12+ liter per 100 km) en uitstoot (276 g/km CO2) geen probleem vormen.

Bij Aston Martin Brussels en Antwerpen helpen ze je ongetwijfeld graag verder.

Nog meer videomateriaal van de Aston Martin DB12 Volante