Aston Martin gaat samenwerken met Mercedes

Aston Martin Rapide
We hadden eerder al bericht over een mogelijke samenwerking tussen Aston Martin en Mercedes, nu blijkt deze er ook te komen.

“De deal met Mercedes kan bestaan uit het ontwikkelen van nieuwe motoren tot het samenwerken bij het maken van nieuwe modellen,” vertelt Adham Charanoglu van de Koeweitse investeringsmaatschappij Dar tegenover het persbureau Reuters. De investeringsmaatschappij is momenteel voor 50 procent aandeelhouder van Aston Martin.

Aston Martin wil ook op het vlak van merchandising een tandje bij steken. Hiervoor gaat het merk samenwerken met Louis Vuitton en Gucci. In 2006 had Aston Martin 100 miljoen dollar opbrengst uit merchandise-artikelen. In 2009 moet dat 300 miljoen zijn.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Aston Martin gaat samenwerken met Mercedes"

  1. Michael 08-02-2008 om 11:05

    Ik vind het ongelovelijk dom van aston martin om met flut mercedes te gaan werken dan zullen alle nieuwe aston’s oerlelijk worden want super aston martin met oerlelijk mercedes dat past toch echt niet bij elkaar.
    alleen als bijvoorbeeld de aston martin rapide met de mercedes mc laren combineert dan kan het nog wel. maar als de aston martin dbs met de mercedes GLK is het net een lada!!!!!!!!!!!

  2. PJS 08-02-2008 om 12:30

    Ik hoop persoonlijk ook dat de samenwerking tussen de twee merken niet te groot wordt, want de eigenheid van Aston Martin wil ik niet verloren zien gaan. Maar als het hen bijvoorbeeld motorisch uit de productienood kan helpen is dit wel een goede zaak.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...