Officieel: Aston Martin Valkyrie [AM-RB 001]

Officieel: Aston Martin Valkyrie (AM-RB 001)De hypercar / liefdesbaby van Aston Martin en Red Bull ruilt zijn AM-RB 001 codetaal in voor een échte naam: Valkyrie.

Daarmee krijgt de Aston Martin Valkyrie een mooie verwijzing naar de Noorse oudheid waar er een gelijknamige heldin de sterkste krijgers beloonde met een plaats in de hemel. Tom Cruise speelde niet zo lang geleden mee in een Nazi film met eveneens dezelfde naam maar laat dat de pret niet drukken. Volgens de traditie krijgen moderne Aston’s tekens een V naam.

Het AM-RB001 project is dan ook bijna te mooi om waar te zijn. Een gerenommeerde Britse autobouwer die samenwerkt met een gigantisch rijk Formule 1 team om dé sportwagen van de 21ste eeuw te bouwen, al krijgen ze daar wel de stevige concurrentie van ondermeer Mercedes én McLaren.

Behalve de naamgeving en de exotische vormgeving blijft de Aston Martin Valkyrie nog een groot vraagteken, de ontwikkeling loopt dan ook nog op volle toeren. Onderhuids zou er geopteerd worden voor een 6.5-liter V12 van Cosworth met hybridehulp, goed voor ongeveer 900 pk. Met een streefgewicht van 900 kg geeft dat opnieuw mooie vooruitzichten, jammer genoeg zijn alle 150 exemplaren reeds verkocht voor meer dan twee miljoen euro per stuk!

Tegen 2019 moet deze F1 wagen voor de openbare weg werkelijkheid worden, later volgt er nog een zeer gelimiteerde productie van een track only variant.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...