Officieel: Aston Martin Vanquish S (2016)

Officieel: Aston Martin Vanquish S (2016)Zwanenzang voor de Aston Martin Vanquish met een extra krachtige S variant!

De Aston Martin Vanquish is het topmodel van het V12 gamma en is al op de markt sinds 2001. In 2005 werd deze vervangen door de DBS en midden 2012 werd er terug gewisseld naar de Vanquish naamgeving.

Na verloop van tijd komt er traditioneel een Vanquish S topmodel en daarop moesten we nu bijna vier jaar wachten, op een eventuele “final edition” na is dit vermoedelijk de allerlaatste Vanquish versie van deze tweede generatie. Nog voor 2020 krijgen we gelukkig een opvolger op basis van de gloednieuwe DB11!

Aan de buitenzijde krijgt de Aston Martin Vanquish S strakkere looks dankzij een agressieve(re) voorbumper, een vierdelige uitlaat en 20″ tienspaaks velgen. Indien gewenst kan je het geheel nog wat opfleuren met nieuwe koetswerkkleuren, chroom of koolstofvezel accenten! Binnenin heerst er een gezellige sfeer – toepasselijk voor een sportieve GT – met heel veel Filograph leder en nieuwe materialen. Twijfelen over welke Vanquish versie je hebt is niet aan de orde dankzij de vele badges en inscriptie in de hoofdsteun. Dankzij een Bang & Olufsen geluidssysteem met 13 speakers en 1.000 Watt kan je ook genieten van je favoriete muziek wanneer de twaalfcilinder begint te irriteren..

Deze Vanquish S gebruikt de atmosferische 6.0-liter V12 met 600 pk (in Europa, de rest van de wereld heeft slechts 585 pk) en 630 Nm, gekoppeld aan achterwielaandrijving en een achttraps Touchtronic automaat. Daarmee tik je 100 km/u aan in 3,5 seconden terwijl de topsnelheid op net geen 300 km/u (295 km/u om precies te zijn) ligt. In dergelijke omstandigheden zal je het theoretisch verbruik van 14,4 liter benzine ook niet echt benaderen, met een CO2 uitstoot van 335 g/km ben je daarnaast ook niet echt milieuvriendelijk bezig.

Een Europese richtprijs voor de Aston Martin Vanquish Q ligt rond de 260.000 euro. Bestelbonnen voor zowel de Vanquish S Coupé als dakloze Vanquish S Volante worden reeds opgenomen, de leveringen starten in december 2016.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...