Autosalon Brussel 2023: BMW line-upWelke interessante nieuwigheden presenteert BMW allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

Na twee geannuleerde edities is het eindelijk weer tijd voor het Autosalon van Brussel! BMW strijkt – samen met MINI – neer in Paleis 7 en zet een resem van haar indrukwekkende M producten duidelijk in de spotlight. Leve rijplezier in 2023! Tegelijk presenteren ze ook een hoop aantrekkelijk EV’s en populaire fleetlievelingen. Een gamma dat de markt duidelijk smaakt want BMW werd vorig jaar (opnieuw) het bestverkopende automerk van België!

In 2022 vierde de BMW M afdeling haar 50ste verjaardag en dat zullen we geweten hebben. Naast een retro logo werd ook de langverwachte M2 Coupé en M3 Touring voorgesteld. Nadien volgden zowaar nog een XM SUV en werd een nieuwe 3.0 CSL zowaar werkelijkheid. Intussen zitten we in het 51ste levensjaar van BMW M (met de M van Motorsport) en kan je op de Heizel al deze lekkere nieuwigheden van dichtbij ontdekken. Aan benzine-pk’s geen gebrek dus tijdens het 100ste Autosalon van Brussel!

Naast terugkijken naar hun roemrijk verleden durven ze in München/Bornem ook naar de toekomst kijken. Die zal aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zuiver elektrisch zijn. En dus werd het bestaande BMW EV aanbod aangedikt met de nieuwe iX1 en i7 limousine, de iX3 SUV werd wat opgefrist.

Voor een zuiver elektrische BMW 3 Reeks moet je niet richting het Autosalon van Brussel 2023, dat is nog iets te vroeg. Maar gezien de futuristische i3 stadswagen op pensioen is gestuurd kan dat ook geen eeuwigheid meer duren. Of zou die dan teveel in het i4 vaarwater komen? Hoe dan ook, de vernieuwde 3 Reeks is uiteraard van de partij net zoals de gloednieuwe X1! De ster van vorig jaar, de 2 Reeks Active Tourer, pronkt dit jaar met zijn zuinige 225x plug-in hybride aandrijflijn.

Line-up BMW @ Autosalon 2023
XM
M3 Touring
M2 Coupé
3.0 CSL

i4 M50
i7 xDrive60

iX1 xDrive30
iX3
iX xDrive40

225e xDrive Active Tourer
320e Berline

Z4 M40i

X1 xDrive25e
X7 xDrive40d

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele BMW prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.