Officieel: BMW i3 HomeRun Edition EV (2022)Na bijna tien jaar zit het verhaal van de zuiver elektrisch en futuristische ogende BMW i3 erop, wel krijgen we nog de i3 HomeRun Edition!

In 2013 maakte BMW haar toenmalige EV plannen tastbaar met de i3. Een compacte maar vooral futuristisch ogende stadswagen die gezegend werd met een unieke koetswerkvorm, gerecycleerde interieurdetails, gekke deuren en veel lichtgewicht materialen. Op de i8 plug-in hybride na bleef het vervolgens behoorlijk stil. Tot München haar strategie omgooide en bestaande modellen ging elektrificeren zoals de iX3, i4 en i7.

Zeker nu BMW werk maakt van een zuiver elektrische 3 Reeks zitten ze met de i3 (naamgeving) in een ietwat lastig parket. Na het behalen van een knappe productiemijlpaal (250.000 exemplaren) is het i3 verhaal nu ten einde. Iets dat ze vieren (lees: eren) met de i3 HomeRun Edition!

Slechts 10 stuks zal BMW hiervan bouwen, dit louter voor de Europese markt. Deze “vaarwel” uitvoering is beschikbaar in Frozen Dark Grey of Frozen Red II, beiden uit de Individual catalogus. Ook krijgen ze 20” lichtmetalen velgen mee. Tevens werd de basisuitrusting aangedikt én prijkt er een mooie HomeRun Edition badge binnenin. Alle exemplaren zijn reeds toegewezen, wel zouden er nog wat i3 stockwagens beschikbaar zijn bij de Belgische BMW Verdelers.

De vrijgekomen productiecapaciteit in Leipzig gaat BMW gebruiken om vanaf volgend jaar er de nieuwe MINI Countryman te bouwen. En ja, daar komt er ook een zuiver elektrische Countryman Electric uitvoering van!

Lees hier onze rijtest met de BMW i3!