Einde nabij voor de BMW i8 (2020)

Einde nabij voor de BMW i8 (2020)Zes jaar de lancering zit het verhaal van de blitse BMW i8 er (bijna) op!

De conceptuele Vision EfficientDynamics voorbode zagen we in 2009 maar op het BMW i8 plug-in hybride productiemodel moesten we zowaar wachten tot 2012. Vier jaar later kwam daar dan de dakloze i8 Roadster (inclusief exclusieve hoedenset!) bij. Eind 2019 stond de teller op 20.000 verkochte exemplaren maar het ziet er naar uit dat er daar niet al te veel meer gaan bijkomen. De productie zal namelijk stopgezet worden in april 2020.

BMW had met de i3 en i8 een mooie voorsprong op vlak van elektrificatie maar is die onderweg kwijtgespeeld, nu zet de Duitse premiumconstructeur uit München volop in op plug-in hybride modellen. Pas eind 2020 mogen we daar een zuiver elektrische iX3 bijrekenen, gevolgd door de i4 en iNEXT modellen in de komende jaren.

BMW M zou dan weer werk maken van een elektrisch én sportief vlaggenschip met Vision M Next Concept invloeden.

Wie een i8 Coupé of i8 Roadster nieuw wil bestellen moet dus snel richting de BMW verdeler of zich wenden tot de occasiemarkt. De i8’s deden het initieel met een 1.5-liter driecilinder en elektromotor goed voor 362 pk / 570 Nm, met de facelift in 2018 werd dat opgetrokken tot 374 pk!

De zuiver elektrische BMW i3 zou levensvatbaar zijn tot minstens 2022!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...