Poll: BMW i4 M50 vs Tesla Model 3 Performance (2022)De zuiver elektrische BMW i4 neemt het in zijn meest sportieve vorm op tegen de Tesla Model 3 Performance.

Met de relatief toegankelijke Model 3 had Tesla het EV rijk relatief lang voor zich alleen. Maar nu heeft die gezelschap gekregen van de BMW i4 vierdeurscoupé. Die sluit op visueel vlak “mooi” aan bij de rest van de THE 4 familie, binnenin oogt het ook allemaal zeer herkenbaar/klassiek.

Niet voor het laatst zien we hier de BMW i4 de degens kruisen met een Tesla Model 3. Beiden in hun meest sportieve vorm, respectievelijk de i4 M50 en de Model 3 Performance. De eerste rekent op twee elektromotoren, goed voor 544 pk en net geen 800 Nm. In rijklare toestand wel al goed voor 2.215 kg, toch wanneer je 75.900 euro op tafel legde.

De Tesla Model 3 Performance is eveneens voorzien van twee elektromotoren. Slechts 490 pk en 660 Nm sterk maar de Amerikaan met ongeveer 1.900 kg een pak lichter. Wie had dat nu gedacht?! Momenteel aan een vanafprijs van 63.990 euro is hij ook goedkoper. Hier zien we trouwens een Brit exemplaar dat door AMT London werd aangepakt. Ondermeer met een aangepaste grille, blitse velgen en zowaar een spoiler achterop!

De sympathieke Mat Watson van CarWOW zet beide EV’s tegen elkaar. Niet enkel de klassieke sprint maar ook een rem- én acceleratietest passeren de revue. Omtrent zuinigheid wordt er geen woord gerept, daarvoor zijn er andere uitvoeringen voorhanden.

BMW i4 M50 vs Tesla Model 3 Performance

View Results

Laden ... Laden ...