Teaser: Kia Sportage SUV (2021)De vijfde generatie van de Kia Sportage komt in het najaar, met enkele beelden maakt Korea ons alvast warm!

Met de Sportage was Kia er als de kippen bij in het populaire SUV segment, de Europese Koreanen mogen zich gerust als trendsetters aanzien! De vierde generatie Sportage (codenaam: QL) draait al mee sinds 2015 en kreeg intussen een facelift + sinistere afscheidsuitvoering. Dat wijst duidelijk op het feit dat de nieuweling bijna klaar is. Iets dat Kia officieel bevestigd door middel van eerste teaserbeelden.

Heel veel valt daar niet uit af te leiden behalve dat de nieuwe Kia Sportage SUV zowel met scherpe als zachte karakterlijnen zal pronken, dat de LED dagrijverlichting eerder verticaal loopt en er binnen een gebogen infotainmentscherm (à la Mercedes?) zit. Na de EV6 is dit de pas de 2e Kia met de nieuwe “Opposites United” designtaal.

Karib Habib (Head of Design) omschrijft het als volgt: “Bij het ontwerpen van de nieuwste generatie van de Sportage hebben we ons laten inspireren door zowel de natuur als vooruitstrevende technologie. De all new Sportage daagt designnormen uit met zijn avontuurlijke exterieur en een prachtig gedetailleerd en baanbrekend interieur.” Waarvan akte.

Gezien de innige band met de Hyundai Tucson SUV mogen we ook hedendaagse veiligheidssystemen en moderne viercilinders verwachten. Naast het klassieke benzine/dieselaanbod zijn er ongetwijfeld ook mild hybride, hybride én plug-in hybride keuzemogelijkheden! In basisvorm draait het om voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak, hoger in de hiërarchie/gamma kan je kiezen voor de DCT automaat en/of vierwielaandrijving.

Kia zal op dinsdag 8 juni het doek van de nieuwe Sportage SUV halen. Dit in de variant voor de lokale (Koreaanse?) markt. De specifiek voor Europa afgestelde uitvoering volgt in september 2021. Begin 2022 moet er dus een nieuwe Sportage bij de lokale verdeler staan.

Lees hier onze rijtest met de Kia Sportage!