Officieel: Kia Sportage Black Edition (2020)De Kia Sportage Black Edition doet het met glanzend zwarte accenten en een royale basisuitrusting!

De huidige Sportage SUV gaat al mee sinds 2015 wat de tijd bijna rijp maakt voor een gloednieuwe generatie, iets dat vermoedelijk voor 2021 op de agenda staat. Toch zet de Koreaanse autobouwer haar stoere Sportage nogmaals in de kijker, dit in de vorm van de Sportage Black Edition. Deze speciale reeks voegt aantrekkelijke glanzend zwarte koetswerkelementen toe, inclusief een nieuw ontwerp voor het radiatorrooster, beschermplaten en dakrails. Ook de 17” lichtmetalen velgen zijn in het zwart uitgevoerd.

In tegenstelling tot wat de benaming doet vermoeden kan je de Kia Sportage Black Edition ook in diverse – en vooral kleurrijke – koetswerkkleuren krijgen, naast Pearl Black is er ook keuze tussen Deluxe White, Infra Red, Lunar Silver, Blue Flame, Casa White en Penta Metal! Binnenin krijg je de combinatie van stof- en lederen bekleding, desgewenst kan dat zelfs volledig in het leder!

De Black Edition uitvoering is gebaseerd op het More uitrustingsniveau en biedt ondermeer parkeersensoren voor- en achteraan, een draadloze smartphonelader, een elektrische kofferklep, keyless entry/go, LED koplampen, elektrisch verstelbare lendensteun voor de bestuurderszetel, elektrisch inklapbare buitenspiegels met LED richtingaanwijzers, automatische ruitenwissers, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en een automatische airconditioning met twee zones.

Maar er is meer, ook het 8” infotainmentsysteem (inclusief Android Auto / Apple CarPlay) en een resem rijhup zoals Lane Keeping Assist System (LKAS), High Beam Assist (HBA), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) en Driver Attention Warning (DAW) staan paraat. Mocht dat nog niet volstaan is er zelfs een Black Edition Plus upgrade (+2.000 euro) met verwarmbare voorzetels/stuurwiel, panoramisch zonnedak, highend JBL audiosysteem en dodehoekverklikkers.

Kia biedt de Sportage Black Edition aan met de 1.6-liter T-GDi (177 pk) en 1.6-liter MPI (132 pk) benzinemotoren, dieselen kan met de 1.6-liter SmartStream viercilinder (115 pk of 136 pk). Prijzen gaan vanaf 29.440 euro tot 35.140 euro, de eerste leveringen zijn voorzien voor het einde van 2020.

Lees hier onze rijtest met de Kia Sportage 1.7 CRDi!