Officieel: Kia Sportage facelift (2018)

Officieel: Kia Sportage SUV facelift (2018)De populaire Kia Sportage krijgt een deugddoende facelift met een frisse(re) vormgeving, nieuwe technologie én de mild hybride dieselaandrijving.

Als bestverkopende Kia wereldwijd willen de Koreanen logischerwijs geen risico’s nemen met hun Sportage SUV bestseller, zo komt er na de lancering in 2015 reeds een opgefriste versie. Op visueel vlak moet je goed kijken om de verschillen te zien, zo kreeg de Kia Sportage een strakkere voor- en achterbumper, werden de lichtunits rondom gewijzigd en zijn er nieuwe 16″ en 17″ lichtmetalen wielen. Daarbij komen nog vijf nieuwe lakkleuren met desgewenst chroom/metallic accenten rondom.

Extra aandacht voor de sportief aangeklede GT Line met een hoogglanzende zwarte grille en diverse donkere details, blitse 19″ wielen, dubbele uitlaat en de zogenaamde Ice Cube LED-mistlampen. Binnenin zijn het stuurwiel, instrumentenpaneel en bekleding aangepast, optioneel krijgt de Sportage GT Line zwart leer met rode accenten.

Grootste nieuwigheid van deze Kia Sportage facelift is het inwisselen van de bestaande 1.7 CRDi voor een 1.6 CRDi die eveneens 115 pk of 136 pk / 320 Nm levert. In het geval van de topversie is dat in combinatie met AWD vierwielaandrijving en de DCT7 automaat met zeven verzetten en een dubbele koppeling.

Zoals eerder aangegeven lanceert Kia hier de EcoDynamics+ ‘R “mild hybrid” dieselaandrijving waarbij de 2.0-liter CRDi viercilinder extra vermogen kan halen uit een 48V batterij. Tevens zorgt die ervoor dat de verbrandingsmotor langer uitgeschakeld kan blijven dankzij een nieuwe “Mild Hybrid” starter/generator. In de praktijk zou dat goed zijn voor een lagere CO2 uitstoot van minimaal 4%.

De opgewaardeerde Sportage maakt gebruik van Kia’s nieuwste rijhulpsystemen zoals Smart Cruise Control met Stop&Go, Around View Monitor en Driver Attention Warning. Op vlak van infotainment is er keuze uit een 7″ touchscreen of een frameloze 8″ topversie met alle moderne toeters en bellen.

In het derde kwartaal van 2018 staat de vernieuwde Sportage SUV bij de lokale Kia verdeler, prijsmatig blijft alles vermoedelijk (dicht) bij het oude.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...