Autosalon Brussel 2017: SsangYong line-up

Rijtest: SsangYong XLV 1.6 e-XDi 160 2WD 6MTBij SsangYong staan op het Autosalon de Tivoli en XLV als échte blikvangers maar er is meer!

SsangYong is nog steeds een behoorlijk kleine – en dus onbekende? – speler op de Belgische automarkt, toch slaagden de Koreanen er in om de voorbije jaren mooie groeicijfers voor te leggen. Sinds de introductie van de funky Tivoli gaat dat behoorlijk snel, naast een stoer uiterlijk, hoge zitpositie en praktische inborst is het toch voornamelijk het onklopbare prijskaartje dat meespeelt.

Sinds dit jaar is er nu ook een Tivoli XL die door het leven gaat als XLV. Maar liefst 720 liter past er hier in de koffer, dat is bijna 50% meer dan bij de reguliere Tivoli en daarmee dus het praktische alternatief. In 2016 behaalde SsangYong al een mooie overwinning in de VAB Gezinswagen van het Jaar verkiezing, ook dit jaar haalde hun XLV het als eindwinnaar in de categorie tot 18.500 euro met heel wat klassebakken.

Voor de grotere SUV’s binnen het gamma, de Actyon Sports, Korando, Rodius en Rexton W is er ook een interessante nieuwigheid. Zo wordt de 2.0-liter turbodiesel (149 pk) vervangen door een nieuwe 2.2-liter diesel met 178 pk die voldoet aan de Euro6 normen.

Ook de SsangYong Rallycross Cup (SRX Cup) tekent present in Paleis 9 met hun knotsgekke Acyton Sports racebolides.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...