Ssangyong Rodius krijgt nieuwe dieselmotor [178 pk / 400 Nm]

Ssangyong Rodius krijgt nieuwe dieselmotor [178 pk / 400 Nm]De reusachtige Ssangyong Rodius krijgt een zeventraps automaat én nieuwe dieselmotor die naast krachtiger ook een pak zuiniger is!

De Ssangyong Rodius – ook wel Turismo genoemd in andere landen – biedt een ongeziene combinatie van enorme binnenruimte, zeven zitplaatsen (2+3+2 layout) én veilige/avontuurlijke vierwielaandrijving, dit allemaal in combinatie met een onklopbaar prijskaartje. Het dealernet van Ssangyong is in België niet bijzonder groot – een 40 tal verdelers – maar daar heb je al Rodius vanaf €22.490 BTW inbegrepen! Daarvoor neem je dat “minder Europees” design er toch wel bij?

Voor de Rodius MY2016-update voorzien de Koreanen een 2.2-liter dieselmotor die reeds EURO6 conform is, de huidige 2.0-liter SV200 e-XDi (155 pk / 360 Nm) gaat vermoedelijk op pensioen. Motorisch levert deze nieuwe viercilinder 178 pk en 400 Nm ter terwijl de CO2 uitstoot daalt tot 189 g/km. Ook inzake verbruik moet de nieuwkomer een pak minder diesel verbruiken.

De manuele zesversnellingsbak blijft op post maar de E-Tronic vijftraps automaat wordt vervangen door een zeventraps exemplaar dat van bij Mercedes overkomt. De vernieuwde Ssangyong Rodius heeft standaard achterwielaandrijving maar optioneel kan je nog steeds inschakelbare 4×4 verkrijgen in de optielijst.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...