Officieel: KG Mobility SsangYong Torres EVX EV SUV (2023)Na de Torros SUV met benzinemotor (163 pk) toont KG Mobility nu ook de zuiver elektrische SsangYong Torres EVX variant die mikt op 460 km rijbereik.

Of de merknaam aangepast zal worden naar KG Mobility (ipv SsangYong) is nog niet 100% duidelijk. Wel dat ze innig bouwen aan een nieuwe product line-up. Zo werd de Torres SUV met klassieke benzinemotor (163 pk) reeds gepresenteerd en nu ziet de zuiver elektrische SsangYong Torres EVX EV SUV het levenslicht. Of wordt het toch de KG Mobility Torres EVX? De X in de benaming verwijst trouwens naar eXtreme wat de avontuurlijke inborst moet benadrukken.

Na de Korando e-Motion wordt deze Torres EVX de tweede EV van de ambitieuze Koreanen, de nieuwkomer positioneert zich wel iets hoger. Designmatig maakt de EV het verschil met zijn gesloten grille, aangepaste achterlichten/bumper en minimalistische LED dagrijverlichting. De gesloten velgen dragen hun steentje bij aan een optimale stroomlijn en dus een betere efficiëntie. Binnenin prijkt een breed display (2x 12,3”) dat dienst doet als digitale tellerpartij en infotainmentsysteem. In de koffer van de Torres EVX past er 839 liter. De V2L (Vehicle-to-Load) functionaliteit, 1.500 kg sleepvermogen en bodemvrijheid (174 mm) benadrukken mooi het vrijetijdskarakter.

Specifieke details van de aandrijflijn, batterijcapaciteit en laadprestaties werden nog niet vrijgegeven. Wel wordt er gemikt op 420 à 460 km rijbereik en moet de lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij bijzonder duurzaam zijn.

Meer informatie en de prijzen volgen tegen eind 2023, kort na de jaarwisseling verwachten we hem bij de Belgische verdelers. Voor de reguliere Torres (ICE) met een aantrekkelijke basisuitrusting vragen ze minstens 36.490 euro.