Officieel: Ssangyong Korando e-Motion EV SUV (2021)Met de Korando e-Motion heeft Ssangyong ook (eindelijk) een volledig elektrische SUV in de aanbieding! Dit met 339 km rijbereik, 190 pk en een laadvolume van minimaal 551 liter.

De vierde generatie Ssangyong Korando (codenaam: C300) werd in 2019 gepresenteerd op het Autosalon van Genève. Beter laat dan nooit (?) komt de Koreaanse autobouwer nu met een zuiver elektrische variant!

Op visueel vlak maakt de Ssangyong Korando e-Motion louter het verschil met de aangepaste bumpers, gesloten grille en diverse blauwe accenten rondom. Nog steeds is het geheel behoorlijk praktisch (minimaal 551 liter bagage) en goed uitgerust met moderne rijhulp en veiligheid. Zo krijg je een 12,3” digitaal instrumentarium, Apple CarPlay / Android auto ondersteuning en sfeervolle LED verlichting.

De Korando e-Motion rekent op een 190 pk / 360 Nm sterke elektromotor die maximaal 156 km/u haalt. De accupack is dan weer 61,5 kWh groot wat voor een autonomie van 339 km (WLTP) moet zorgen. De specifieke laadcapaciteit werden nog niet gecommuniceerd, wel dat je aan een snellader (DC) slechts een half uur nodig hebt (80% SOC).

Begin 2022 maakt staat de Korando e-Motion bij de lokale Ssangyong verdeler. Daar vragen ze minimaal 38.990 euro met ook hier uitmuntende garantievoorwaarden (7 jaar).