Belgische prijs KG Mobility SsangYong Torres (2023): vanaf 36.490 euroSsangYong (die nu als KG Mobility door het leven gaat) plakt een aantrekkelijke prijs op de gloednieuwe Torres SUV die tegen de herfst in de toonzaal staat.

Na een moeilijke periode heeft SsangYong duidelijk een tweede adem gevonden. De komende maanden en jaren moet het ambitieuze toekomstplan duidelijk en vooral tastbaar worden met diverse nieuwe modellen. De technische naamsverandering van SsangYong Motor Company naar KG Mobility is alvast het grootste wapenfeit. Naast de introductie van de nieuwe Torres SUV natuurlijk!

De SsangYong Torres (of KG Mobility Torres?) leent zijn naam van het (prachtige) nationale park in Chilli waarmee ze zijn avontuurlijke karakter in de kijker willen zetten. In de line-up nestelt de Torres zich boven de Korando met een lengte van 4,7 meter. In de koffer past er 703 à 1.662 liter bagage en desgewenst kan je nog eens 1.500 kg slepen.

De 1.5-liter GDI Turbo viercilinder benzinemotor (163 pk / 280 Nm) is er met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of Aisin 6-traps automaat (+2.200 euro). De basisversie rekent louter op de voorwielen maar bij de beter uitgeruste varianten is er ook vierwielaandrijving beschikbaar (+2.000 euro). Later volgt er normaliter een zuiver elektrische Torres EVX evenknie.

De SsangYong Torres basisversie gaat als Amber door het leven en biedt een rijkelijke basisuitrusting. Denk aan automatische dual-zone airco, parkeersensoren, snelheidsregelaar, multifunctioneel stuurwiel, digitaal dashboard (12,5”), infotainmentsysteem (9” met Apple CarPlay / Android Auto), achteruitrijcamera, noodremhulp, actieve rijstrookassistent en een hoop airbags.

Belgische prijs SsangYong Torres

Amber: vanaf 36.490 euro
Quartz: vanaf 38.990 euro (oa verwarmde voorzetels/stuurwiel, smartkey, TomTom navigatie)
Forest Edition: vanaf 44.490 euro (oa 20” velgen, geventileerde voorzetels)
Sapphire: vanaf 45.490 euro (oa lederen interieur)

De Torres is onmiddellijk bestelbaar aan bovenstaande prijs en staat tegen september 2023 in de Belgische SsangYong / KG Mobility showrooms. De leveringen zullen ook vanaf dan aanvatten.