Officieel: Ssangyong Rexton e-XDi220 facelift (2021)Na een korte afwezigheid maakt de Ssangyong Rexton SUV opnieuw zijn opwachting met een frisse neus en een moderner interieur.

Wegens een (te) langdurig homologatieproces moest Ssangyong de Rexton SUV (met vijf- of zeven zitplaatsen) tijdelijk uit het gamma halen. Enkel als lichte vracht was hij verkrijgbaar, dus zonder achterbank. Nu hebben ze hun Euro6d type-aanduiding gekregen en mag hij terug in de verkoop, per direct in opgefriste vorm.

Zoals het een échte facelift betaamt krijgt de Ssangyong Rexton een nieuwe (prominente) grille mee met de nodige chroom accenten. De LED lichtblokken werden krachtiger en geven dynamisch de richtingaanwijzers mee. In de koffer past er maximaal 1.977 liter bagage, mocht dat niet volstaan kan er ook nog 3.500 kg getrokken worden.

Binnenin prijkt er een digitaal dashboard (12,3 inch) en vernieuwd infotainmentsysteem (9,3”), uiteraard met Apple CarPlay en Android Auto functionaliteit. Eveneens handig zijn de 360° camera, parkeerhulp, intelligente cruise control, actieve rijstrookassistentie, dodehoekdetectie en negen airbags!

De 2.2 liter e-XDi220 dieselmotor is nu 202 pk / 441 Nm sterk en komt met inschakelbare vierwielaandrijving en een 8-traps automaat. Prestatiecijfers werden niet gedefinieerd, wel de vanafprijs. Die ligt op 38.490 euro, meer info bij de lokale Ssangyong verdeler.