Preview: Ssangyong XLV [Tivoli XL]

Preview: Ssangyong XLV [Tivoli XL]Na de lancering – én noodzakelijke dieselmotor – van de Tivoli richting SsangYong zijn pijlen nu op de grotere XLV crossover.

Naast de SIV-2 Concept brengt de Koreaanse autobouwer nog een interessante nieuwkomer mee naar het grote Europese autofestijn in Zwitserland begin maart. Na de diverse conceptmodellen (oa de XLV Air) krijgen we nu een productiemodel van die XLV, een grotere Tivoli die maar liefst 23,5 cm meer laat optekenen. Niet enkel de beenruimte en de algemene interieurvrijheid profiteren hiervan, de laadcapaciteit stijgt op die manier tot maar liefst 720 liter! Behalve wat paarse designpreview’s hebben we nog geen duidelijk beeldmateriaal gekregen, vanop het Autosalon van Genève voorzien we jullie eigen foto’s van deze nieuweling.

Het motorenaanbod blijft gelijklopen met dat van de Tivoli, je kan dus kiezen uit een 1.6-liter benzinemotor (128 pk / 160 Nm) of 1.6-liter turbodiesel (115 pk / 300 Nm). Beiden voldoen aan de strenge EURO6 normen en zijn te verkrijgen met een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak. Standaard krijg je voorwielaandrijving, zie je het leven wat avontuurlijker in kan je optioneel vierwielaandrijving verkrijgen!

Later dit jaar moet de SsangYong XLV – wij hebben nog wat twijfels of dit de uiteindelijke naam zal worden – reeds bij de dealers opduiken, gezien het scherpe prijskaartje van de kleinere Tivoli verwachten we ook voor deze grotere variant een héél aantrekkelijkere vanafprijs.

Lees hier onze rijtest met de Ssangyong Tivoli!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...