VAB-Gezinswagens van het jaar 2017: Ioniq, XLV en Scenic

VAB-Gezinswagens van het jaar 2017: Ioniq, XLV en ScenicDe vakpers en gezinnen zijn eruit, de beste gezinswagens voor 2017 zijn de Hyundai IONIQ Electric, Ssangyong XLV en Renault Scénic!

Alreeds voor de 30ste keer was er de “VAB – Gezinswagen van het Jaar” verkiezing die op zoek ging naar de beste gezinswagens. Met dit jaar opnieuw een recordaantal deelnemende auto’s (35 kanshebbers!) vormde dit bont gezelschap een interessante uitdaging voor de jury van 22 autojournalisten en 80 gezinnen. Na uitgebreide testritten kozen zij in drie categorieën de ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’.

In de eerste categorie (“tot €19.000”) won de Ssangyong XLV die zijn technisch gerelateerde Tivoli broeder daarmee opvolgt. De Koreaan heeft héél veel binnenruimte, een aangename/hoge zitpositie en een onklopbaar prijskaartje! Zowel de Clio Grandtour als nieuwe C3 grepen net naast de titel!

De tweede categorie groepeert praktische gezinswagens (“tot €29.500”) en daarin haalde de gloednieuwe Renault Scénic het op verdienstelijk wijze. Deze vierde generatie ziet er niet enkel zeer straf uit, hij rijdt ook nog eens aangenaam en heeft een riante binnenruimte met heel veel licht. De 3008 en Octavia Combi stranden hier op de ereplaatsen.

De derde groep binnen de Gezinswagen van het Jaar verkiezing zijn de (half) elektrische wagens, een nieuwkomer sinds kort binnen deze sterke Belgische titel. De Hyundai IONIQ Electric kroonde zich overtuigend tot winnaar met zijn rijgemak, comfort, afwerking en werkbare actieradius. De Leaf en Passat GTE moesten zich tevreden stellen met een eervolle vermelding op plaats #2 en #3.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...