Autosalon Brussel 2017: Renault line-up

Kort Getest: Renault Scénic & Grand Scénic (2016)Renault brengt dit jaar tal van nieuwigheden mee naar het Autosalon van Brussel waaronder de nieuwe Koleos SUV in Belgische première, de wereldpremière van de Kangoo ZE, de puur elektrische Zoé met extra autonomie en de nieuwe (Grand) Scénic gezinswagen.

Maar eerst de nieuwe Koleos dus. Een compleet nieuw model dat breekt met zijn halfbakken voorganger die in Zuid-Korea geproduceerd werd. De Koleos wordt vanaf heden boven de Kadjar gepositioneerd en is dus een maatje groter. Renault toont hem voor de gelegenheid in absolute topversie ‘Initiale Paris‘ en belooft de eerste leveringen vanaf de lente.

Behalve de Koleos zal je er ook de nieuwe Zoé met extra rijbereik kunnen vinden. Dankzij de verdubbeling van de batterijen kan je er in theorie nu tot 400 km puur elektrisch mee rijden, maar reken op een 300-tal km in realiteit. Tevens lanceren de Fransen een nieuwe formule waardoor je de batterij niet langer hoeft te huren tegen een maandelijkse prijs, maar de batterij ook kunt kopen.

Tenslotte toont Renault ook zijn nieuwe Scénic en Grand Scénic gezinswagens in Paleis 5. Met zijn nieuwe, extra sportieve look met standaard (!) 20-duims velgen ongetwijfeld een van de blikvangers van het Salon. De nieuwe Scénic won bovendien nog maar pas de titel van VAB Gezinswagen van het Jaar in de categorie tot 29.500 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...