Officieel: Renault Koleos SUV (2016)

Officieel: Renault Koleos SUV (2016)Vorige week kregen we eerste (duidelijke) glimp te zien, vandaag geeft Renault alle informatie omtrent de nieuwste generatie Koleos!

Voor wie de naam Koleos niet direct een belletje doet rinkelen, Renault had in de voorbije jaren een compacte SUV in het gamma met die naam maar deze kon het succes van de concurrentie niet verzilveren. Intussen is dat succes er wel met de Kadjar en wordt de Koleos naamgeving gerecycleerd voor een de eerste grotere SUV (D-segment) van de Fransen. Met riante afmetingen (4,67 m x 1,84 m) focussen ze zich ongegeneerd op de grotere SUV’s die voornamelijk uit Azië komen (Outlander, Santa Fe, Sorento, …). Dankzij de grote wielbasis is er achterin véél beenruimte (29 cm!) terwijl de koffer een laadvolume van 624 liter tot 1.690 liter bezit!

Designmatig is de nieuwe Koleos het resultaat van een liefdesnacht tussen een Talisman en een Kadjar, de nieuwe Renault vormgeving komt hier sterk naar buiten en vormt intussen een herkenbaar geheel gezien het succes van de Espace en consorten. Onderhuids de Renault Koleos ligt het “CMF-C/D-platform” dat ook de basis vormde voor de Nissan X-Trail, gezien het soortgelijk traject dat Renault afgelegde met de kleine Kadjar (technisch identiek aan Qashqai) kan dat hier ook windeieren leggen!

Nieuwe Renault Koleos zal in België (en Luxemburg) beschikbaar zijn met twee dieselmotoren, goed voor een vermogen tussen 130 tot 175 pk. Dit gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een X-Tronic automaat. Dankzij de ALL MODE 4×4-i systeem krijg je verschillende modi (2WD, 4WD AUTO en 4WD LOCK) om de gepaste eigenschappen (zuinigheid en/of functionaliteit) op tijd en stond te laten zegevieren.

Voor het interieurdesign van de nieuwe Renault Koleos moet je maar even kijken naar een recent product van de Fransen. Naast knappe materialen en een fijne afwerkingsgraad draait het de laatste maanden voornamelijk om het R-LINK 2-tablet waarmee je zowel de karakteristieken (ophanging, stuurgevoel, gasrespons, …) als bijkomende functionaliteit (massagefuncties, sfeerverlichting) én het infotainment kan afstellen.

Dit wereldproduct voor Renault zal gebouwd worden in Korea en China (enkel lokale productie) voor meer dan 80 landen op de vijf continenten. Deze zomer krijgen Australië, Turkije, de Golfstaten en bepaalde Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen als eerste de Renault Koleos, een Europese marktintroductie staat op de agenda voor begin 2017.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...