Officieel: Renault Kadjar

Officieel: Renault KadjarVergeet de minder succesvolle Koleos en maak kennis met de gloednieuwe Renault Kadjar, met dank aan de Nissan Qashqai!

Al enkele jaren zijn de verhoogde C-segmenters/crossovers/compacte SUV’s bijzonder populair in Europa. De grote trendsetter hiervoor is voornamelijk de Nissan Qashqai al vinden we in het Oosten nog enkele goedverkopende soortgenoten. Renault had al enkele jaren een Koleos maar die had niet de juiste configuratie om het eveneens tot een succes te schoppen, vandaar dat de Fransen met een leeg blad herbegonnen en met de Kadjar naar buiten komen. Dat leeg blad mag je gerust met een stevige portie Fleur de sel nemen, Renault kan dankzij de innige band met Nissan heel wat ervaring en technologie lenen van de succesvolle Qashqai. In het ietwat lagere segment is Renault dan weer zelf de koning met de Captur!

Alle feiten en cijfers zullen we maar krijgen wanneer we begin maart afzakken naar het Autosalon van Genève, al spreekt Renault over “uiterst efficiënte motoren inzake vermogen, verbruik en CO2 emissie”. Wijzelf gokken op een 1.5- en 1.6- liter dCi dieselmotor met 110 tot 130 pk, benzinerijders zullen naar alle waarschijnlijkheid kunnen kiezen uit de 1.25 of 1.6 TCe! De Renault Kadjar zal, in tegenstelling tot zijn voorganger, verkrijgbaar zijn met zowel vier- of voorwielaandrijving. Voor het interieur spreken ze over een kwalitatieve uitrusting en moderne aankleding, het R-Link multimedia- en navigatiesysteem kon natuurlijk niet ontbreken. De lancering is gepland tegen de zomervakantie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...