Autosalon Brussel 2023 live: BMW M3 Touring, M2 Coupe en 3.0 CSL (Paleis 7)Terwijl BMW aan een sneltempo elektrificeert tonen ze op het Autosalon van Brussel 2023 toch met enige fierheid hun recente BMW M pareltjes.

Leuk die compacte iX1 of i7 luxelimousine. Toch associeren we BMW voornameijk met een meer sportiever aanbod, bij voorkeur met een M badge achterop. In Paleis 7 kan je tijdens het Autosalon kennis maken met de langverwachte M3 Touring, speelse M2 Coupé of superexclusieve 3.0 CSL. Halleluja!

Naar een M3 Touring werd er exact keer 23.084.234 keer gevraagd. En ter ere van 50 jaar BMW M werd er beslist dat een kruisbestuiving tussen een M3/M4 en een 3 Reeks Touring toch niet zo’n slecht idee is. Wel enkel als M3 Touring Competition te verkrijgen, dus met vierwielaandrijving (xDrive) en 8-traps sportautomaat. Maar dat is bijzaak als je eindelijk met vrouw, kinderen én hond op vakantie kan gaan in de 510 pk sterke en vooral praktische Bimmer. Een Belgische M3 Touring bestelbon is er vanaf ongeveer 100.000 euro.

Een nieuwe generatie M2 Coupé was al langer toegezegd. Hiermee mikt BMW op de dynamische meerwaardezoeker voor wie zo’n potente M240i niet volstaat. Een compacte koetswerkvorm, achterwielaandrijving, mooie gewichtsverdeling en een héérlijke zes-in-lijn benzinemotor. En nog beter, je kan de nieuwe M2 Coupé met handbak krijgen!

Iets moeilijker te verkrijgen is de BMW M 3.0 CSL. Hét sluitstuk van de “halve eeuw BMW M” viering. Zeg maar een moderne 3.0 CSL Batmobile (’75). Slechts 50 exemplaren zullen er gebouwd worden, allemaal met 560 pk en (ook hier) een handbak.

BMW toont een hoop interessante modellen en nieuwigheden tijdens het Autosalon van Brussel 2023. Lees er hier alles over!