Preview: Skoda Octavia (2019)

Preview: Skoda Octavia (2019) Daar hebben we – zeer binnenkort – een gloednieuwe Skoda Octavia!

Op 11 november vieren we dit jaar niet enkel wapenstilstand maar ook de onthulling van een gloednieuwe Skoda Octavia. De huidige zag het daglicht in 2012 en eind 2016 werd die opgefrist maar nu is de tijd rijp voor een nieuwe generatie. Opnieuw goed voor voor twee koetswerkvarianten (berline en praktische Combi, inclusief een avontuurlijke Combi Scout afgeleide), naast het klassieke motorengamma verwachten we naast de sportieve RS derivaten ook een plug-in hybride versie. En gezien de stijgende interesse inzake aardgas (CNG) zal er ook wel weer een G-TEC motorisatie komen.

Met enkele knappe schetsen maakt de Tsjechische autoconstructeur ons alvast enthousiast al zal de nieuwe Octavia in basis/productievorm net wat braver voor de dag komen. Dus niet met slanke Matrix LED lichtblokken, aflopende coupélijn, chroom accenten en blitse lichtmetalen velgen. Zeker op interieurvlak zou de nieuwkomer er sterk op vooruitgaan met een kruising tussen de Scala en Karoq. Achterop prijkt er volmondig Skoda wat de populaire middenklasser net wat meer karakter moet geven.

Meer details volgen tegen 11/11!

Lees hier onze rijtest met de huidige Skoda Octavia Combi 1.5 TSI!
Lees hier onze rijtest met de huidige Skoda Octavia Scout 2.0 TDI!
Lees hier onze rijtest met de huidige Skoda Octavia RS 2.0 TSI 245!

Preview: Skoda Octavia (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...