Officieel: Skoda Octavia Combi G-TEC facelift (2018)

Officieel: Skoda Octavia Combi G-TEC CNG facelift (2018)De vernieuwde Skoda Octavia Combi G-TEC (CNG) komt krachtiger voor de dag met een ruimer rijbereik op aardgas.

In navolging van de reguliere Octavia, Octavia RS en Octavia Scout schenkt Skoda de milieuvriendelijke Octavia G-TEC (die bij ons enkel als praktische Combi leverbaar is) eveneens een kleine opfrisbeurt qua vormgeving, technologie en veiligheid.

Daarnaast geniet de G-TEC uitvoering van een nieuwe 1.5-liter TSI benzinemotor (ipv de oude 1.4 TSI), goed voor 150 pk en 200 Nm wat toch +20 pk meer is als voordien. Dankzij de (drie om precies te zijn) grote CNG tanks van gecombineerd 17,5 kg kan je nu tot 480 km rijden op aardgas, daarnaast is er een benzinetank van 11,8 liter voorhanden mocht er geen CNG tankstation in de buurt zijn.

De vernieuwde Skoda Octavia Combi G-TEC stoot maar liefst 25% minder CO2 uit dan een benzinemotor, aanzienlijk minder stikstofoxide (NOx) en geen fijnstof, daarnaast is aardgas goedkoper en de verbranding ervan is minder vervuilend en stiller.

De Skoda Octavia Combi G-TEC is beschikbaar in de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style, steevast voorzien van een DSG-versnellingsbak met zeven verhoudingen. Via de hippe Skoda Connect app heb je onder meer zicht op het resterende rijbereik op CNG, op benzine en het gecombineerde rijbereik!

De productie van de Octavia Combi G-TEC start begin 2019, kort daarop zijn de eerste leveringen voorzien aan een nog ongedefinieerde vanafprijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...