Officieel: Nieuwe Skoda Octavia

Nieuwe Skoda Octavia 2013
Skoda heeft de nieuwe Octavia onthuld en wil met het model een nieuwe standaard zetten in het compacte segment.

Skoda heeft zijn derde generatie Octavia klaar, een model dat opnieuw zijn unieke positie in het compacte segment wil veroveren. Het merk pakt uit met een nieuw design, hoge functionaliteit, innovatieve veiligheid, een laag verbruik, een reeks ‘Simply Clever’ oplossingen en de gekende prijs/kwaliteit verhouding. De nieuwe Octavia ziet zijn afmetingen in ieder geval groeien op alle vlakken, zo is de nieuwe generatie 90 mm langer en 45 mm breder dan de vorige generatie. Tegelijkertijd is de wielbasis met 108 mm gegroeid, wat uiteraard zijn voordelen heeft voor de ruimte achterin. Zo zou de derde generatie ten opzichte van zijn voorganger 73 mm meer beenruimte krijgen, terwijl de kofferruimte tot 590 liter is gegroeid.

Naast meer ruimte biedt de nieuwe Skoda Octavia ook meer veiligheid. Zo zal de nieuwe Octavia uitgerust worden met noodremhulp, Lane Assist, vermoeidheidsdetectie en een actieve voetgangersbescherming. Daarnaast zou de nieuwe Octavia dankzij zijn preciezer chassis, zijn langere wielbasis en de lichte koetswerkstructuur een stuk beter en veiliger sturen. Als het echter toch fout zou lopen dan kan de bestuurder steeds beroep doen op een hele reeks passieve veiligheidssystemen. Zo wordt de Skoda Octavia uitgerust met 9 airbags inclusief knie-airbag en driepuntsgordels.

Onder de motorkap komt Skoda met een resem diesel- en benzinemotoren, waarvan de GreenLine uitvoering de meest zuinige is. Deze versie maakt gebruik van een 1.6 TDI met 105 pk maar zorgt met zijn verbruik van 3,4 liter/100 km voor een CO2-uitstoot van amper 89 gram/km. Wie het krachtiger wil kan echter terecht bij een resem andere TSI benzinemotoren en TDI dieselmotoren, het gamma loopt daarbij tot 170 pk. Wie wil kan zijn Skoda daarnaast uitrusten met een manuele of DSG versnellingsbak, daarnaast wordt ook aan een versie met vierwielaandrijving gewerkt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...