Officieel: Skoda Octavia facelift (2017)

Officieel: Skoda Octavia facelift (2017)Skoda gunt de Octavia, dé Tsjechische verkoopstopper, een beperkte facelift met nieuwe lichtblokken, extra veiligheidssystemen én nog meer Simply Clever items!

Met bijna vijf miljoen verkochte exemplaren van de Octavia – Berline én praktische Combi tezamen – mocht Skoda niet te bruusk veranderingen doorvoeren om het succes niet in gevaar te brengen. Een opfrisbeurt was wel eens nodig dus kan je vanaf begin 2017 de vernieuwde Octavia verkrijgen in het dealernet.

Visueel kan je de nieuwkomer herkennen aan de dubbele lichtblokken (mét Full LED technologie) wat ook direct het grootste verschil is met de grotere Superb. Naast een logische uitbreiding van de personalisatiecatalogus zijn er geen verdere verschillen, de grote koetswerkbouw staat dus nog steeds garant voor respectievelijk 590 liter (saloon) of 610 liter (Combi) bagageruimte.

Op vlak van connectiviteit werden de vier mogelijke infotainmentsystemen (Swing, Bolero, Amundsen en Columbus) een pak slimmer en sneller, allemaal werken ze nu met capacitieve schermen uit glas. De topversie krijgt overigens een WiFi hotspot mee en kan optioneel ook uitgerust worden met een supersnelle LTE internetverbinding via een SIM kaart! Met de mySkoda app kan je via de smartphone alles mee volgen!

Met de facelift wordt de Skoda Octavia per direct ook een stuk veiliger met ondermeer Trailer Assist (aanhangwagen rijhulp), Front Assist (voetgangersbescherming) en Blind Spot Detection / Rear Traffic Assist (omgevingssensoren). Het adaptieve Dynamic Chassis Control onderstel was al sinds de 1.0 TSI update te verkrijgen bij de Skoda Octavia!

De lijst van aanwezige Simply Clever features werd nog wat langer, zo verwelkomen we nu een slimme sleutel waarmee er eigen voorkeursinstellingen kunnen worden opslaan, een verwarmd stuur, inklapbare tafeltjes in de rugleuning van de voorstoelen, slimme bekerhouders die je PET flesje vast kunnen houden, … De Octavia Combi gaat nog iets verder met een uitneembare zaklamp achteraan en een elektrische kofferklep (optioneel)!

In het motorengamma noteren we eveneens geen wijzigingen, globaal gezien zijn er dus vijf TSI benzinemotoren en vier TDI diesels met een vermogen tussen 84 pk en 184 pk. Een DSG automaat met zes of zeven versnellingen is bijna overal te verkrijgen, de vierwielaandrijving blijft dan weer voorbehouden voor de 1.8 TSI en 2.0 TDI. Over een eventuele topversie boven de Octavia RS TSI werd nog niets gezegd..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...