Preview: BMW X5 M (2020)

Preview: BMW X5 M (2020)Mogen we alvast even wegdromen omtrent een gloednieuwe BMW X5 M SUV?

Met de recente onthulling van de vierde generatie BMW X5 laat de Duitse premiumconstructeur uit München een facelift van de huidige X5 voor wat het is én presenteert ons direct een gloednieuw model. Visueel volstond een kleine make-over, op vlak van techniek, infotainment en rijhulpmiddelen gaat deze X5 er wel stevig op vooruit. Qua motoren blijft het in het begin vrij rustig met een xDrive35d (265 pk), M50d (400 pk) en xDrive40i (340 pk), tegen 2020 mogen we daar vermoedelijk een nieuwe versie van de X5 M (codenaam F95) bijrekenen!

Net zoals zijn voorganger probeert de nieuwe generatie X5 M de onmogelijkheid combinatie van sportiviteit en SUV eigenschappen te brengen, afhankelijk van je ingesteldheid slaagt BMW daar wonderwel goed of minder goed in. Qua vormgeving blijft het bestaande M recept ongetwijfeld intact voor de nieuwe X5 M, zijnde een agressieve(re) grille, knappe velgen, brede heupen, subtiele spoiler en meerdere uitlaatpijpen achteraan. Binnenin heerst er een sportieve sfeer met véél alcantara, chroom én koolstofvezel. Zonder aan de praktische inborst te raken, tot groot jolijt van de X5 M fanclub!

Motorisch lijkt het logisch dat BMW kiest voor de 4.0-liter V8 uit de nieuwe M5 Berline, goed voor minimaal 600 pk. En gezien de recente liefde voor Competition versies lijkt een 625 pk sterke X5 M Competition na verloop van tijd ook niet meer zo onlogisch meer…

Gezien de lancering van de nieuwe BMW X5 SUV maar voorzien is voor november heb je nog wel even om je X5 M interesse vroegtijdig kenbaar te maken. (Render via Aksyonov Nikita)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...