Officieel: BMW X5 M en X6 M

Officieel: BMW X5 M en X6 MKrachtiger, sneller, zuiniger en ordinairder dan voordien: de nieuwe BMW X5 M en X6 M!

De combinatie van terreinwagen en sportwagenprestaties is op papier nog steeds bijzonder vreemd, maar gelukkig weet BMW waarmee ze bezig zijn. Gezien de sterke interesse uit het Midden-Oosten en Rusland voor snelle bolides was het een zekerheid dat er ook een M variant van de nieuwe X5 en afgeleide X6 zou komen, net voor het aankomende Autosalon van Los Angeles komt München met de verlossende woorden en informatie. Het design straalt alvast een extra grote portie sportiviteit uit met indrukwekkende 21″ velgen, een agressieve grille en achteraan een dubbele uitlaat aan elke zijde. Ook binnenin heerst er een sportief gevoel met alcantara en koolstofvezel, al blijft er toch een behoorlijk comfortniveau aanwezig!

Onder de motorkap is natuurlijk het favoriete speelterrein van de befaamde M-ingenieurs, de gekende 4.4-liter V8 met twee turbo’s werd wat gefinetuned met een vermogenswinst van 4%! Nu heb je bij de BMW X5 M en X6 M maar liefst 575 pk en 750 Nm ter beschikking, een stoplichtsprint is alreeds voorbij in 4,2 seconden … en dat in een terreinwagen! De topsnelheid is naar goede Duitse gewoonte gelimiteerd op 250 km/u, ook de achttraps sportautomaat werd aangepast om het immense vermogen goed te kunnen verwerken. Een prijs werd nog niet vrijgegeven, al daalt het gemiddelde verbruik (11 l) en de CO2 uitstoot (258 g/km) bijzonder stevig waardoor de belastingdienst zich iets vriendelijker zal gedragen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...