Poll: Jeep Grand Cherokee SRT vs Porsche Cayenne Turbo S vs BMW X5 M

Poll: Jeep Grand Cherokee SRT vs Porsche Cayenne Turbo S vs BMW X5 MMaar liefst 24 cilinder en bijna 1.600 pk strijden om jouw zegen, ga je voor de Amerikaanse underdog, de sportieve Duitser … of die andere sportieve premium Duitser?

Vroeger, toen alles beter was, koos je voor een 4×4 of een SUV wanneer je vaak op onverharde grond moest vertoeven om daar nuttige dingen te doen. Anno 2016 heeft die praktische en functionele kant ietwat plaatsgemaakt voor het gebruiksgemak, veiligheidsgevoel en hoge zitpositie. Of de wereld effectief nood heeft aan sportieve uitvoeringen van die terrein luxeridders is een goede vraag, toch is het aanbod bijzonder groot waardoor er toch een business case moet zijn voor SUV’s met meer dan 500 pk!

In de ‘grijze’ hoek vinden we twee Duitsers, enerzijds de Porsche Cayenne Turbo S (vanaf €171.000) met zijn 4.8-liter V8 en 570 pk (267 g/km CO2) en anderzijds de BMW X5M (vanaf €120.600) met 575 pk dankzij die brullende 4.4-liter V8 (258 g/km CO2) die we goed kennen na onze rijtest met de appelblauwzeegroene X6M! In de ‘rode’ hoek vinden we een ondergewaardeerde Amerikaan in de vorm van de Jeep Grand Cherokee SRT8 (vanaf €83.700) met een kolossale 6.4-liter HEMI V8 (328 g/km CO2), goed voor 468 pk!

De Jeep levert wat minder vermogen maar kost gelukkig bijna de helft in opzichte van de grijze Duitsers, of hecht je toch wat meer belang aan merkimago en kies je voor de Porsche of BMW? Kiezen is verliezen, gelukkig is Autocar er nog om ons toch wat te helpen in deze beslissing!

Jeep Grand Cherokee SRT vs Porsche Cayenne Turbo S vs BMW X5 M

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...