Video: Autocar test de nieuwe BMW M5 Berline (2018)

Video: Autocar test de nieuwe BMW M5 Berline (2018)De nieuwe BMW M5 Berline ontmoet per direct zijn grootste rivaal, de Mercedes-AMG E63!

Opnieuw is de BMW M5 gezegend met een discrete doch sportieve vormgeving, (meer dan) voldoende vermogen en de nodige comfort items binnenin, hét grootste verschil zit hem bij de G30 generatie in de xDrive vierwielaandrijving. Die keuze is zoveel meer dan het slopen van (opnieuw) een heilig BMW huisje, een dergelijke hoeveelheid vermogen zet je liever goed/efficiënt aan de grond zoals de concurrentie ook doet. En voor wie wil voorziet BMW M een achterwielaangedreven modus waarbij het achterste rubber vermoedelijk als sneeuw voor de zon zal smelten.

Vanaf ongeveer 120.000 euro kan je een bestelbon opmaken voor de BMW M5 Berline, voor een knap exemplaar ben je wel wat meer geld kwijt. In afwachting van een nieuwe generatie Audi RS6 – in berlinevorm? – is de M5 in eigen land aangewezen op de E63 AMG die met 612 pk in S trim bovendien nog krachtiger voor de dag komt.

Onze Britse collega’s van Autocar maakten een mooi vergelijk op diverse vlakken, in de nabije toekomst verwachten we nog meer bewegend beeldmateriaal van de twee kemphanen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...