Video: BMW M5 Berline breekt wereldrecord driften, inclusief tankbeurt tussenin

Video: BMW M5 Berline breekt wereldrecord driften, inclusief tankbeurt tusseninWat zijn jouw weekendplannen?

In het Guinness World Records boek staan er heel wat vreemde opmerkelijke records en sinds kort mogen we daar BMW ook bijrekenen. Met de nieuwe (vierwielaangedreven!) M5 Berline slaagde ze er in om maar liefst 8 uur te driften, goed voor een afstand van 374 km. Nog gekker wordt het als je weet dat ze tijdens de recordpoging de M5 – met een andere M5 – van brandstof voorzagen, per direct nog een Guinness World Records vermelding voor een driftende tankbeurt.

Volgens de officiële regels is er een kleine tijdspanne waarbij je de driftende wagens van brandstof mag voorzien maar dat was buiten BMW’s eigenzinnigheid gerekend. Met een grotere brandstoftank en een speciaal ontwikkelde tankwagen voorzagen ze de M5 Berline maar liefst vijf keer van brandstof. Minutieus uitgerekend en perfect getimed, de Duitse Gründlichkeit bereikt nieuwe hoogtes.

GroenLicht.be weekendtip: Professional drivers on a closed course. Do not attempt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...