Officieel: BMW M2 Competition (2018)

Officieel: BMW M2 Coupe Competition F87 (2018)Desondanks de reguliere M2 Coupé zeker geen doetje is lanceert BMW toch een sportieve M2 Competition, voorzien van maar liefst 410 pk / 550 Nm!

Met deze gloednieuwe M2 Competition zet BMW haar racing heritage op het vlak van compacte scheurijzers nog maar eens in verf. Niet dat de gemiddelde M2 Coupé eigenaar veel te klagen had maar toch was er klaarblijkelijk wat ruimte tot verbetering, ook de M4 Coupé kreeg na verloop van tijd een verbeterde M4 Competition uitvoering.

Aan de buitenzijde kan je een BMW M2 Competition herkennen aan de nieuwe zijspiegels, vierdelige uitlaat (gelukkig regelbaar!), exclusieve 19″ lichtmetalen velgen, grijze grijpgrage remschijven, agressieve (zwarte) grille mét adaptieve LED koplampen en extra verluchting. In de personalisatiecatalogus staan er twee nieuwe koetswerkkleuren Sunset Orange en Hockenheim Silver waarbij die laatste enkel voor de de M2 Competition beschikbaar is.

Binnenin vinden we hier (optionele) nieuwe M Sport sportzetels terug die voorzien zijn van een verlicht M2 logo, al dan niet in combinatie met véél koolstofvezel, M2 Competition badges, contrasterende blauw/rode stiknaden en M1 / M2 functietoetsen op het stuurwiel à la M5 Berline. De startknop is bovendien in het rood uitgevoerd wat de sportieve aspiraties van deze Bimmer nogmaals moet benadrukken.

Onder de motorkap ligt er hier een 3.0-liter M TwinPower Turbo zes-in-lijn die we nog kennen uit de M3 Berline en M4 Coupé / M4 Cabrio. Goed voor maar liefst 410 pk en 550 Nm (225 g/km CO2) die allemaal richting de achteras lopen. Qua transmissie heb je keuze uit de efficiënte DCT automaat met dubbele koppeling of een manuele zesbak, dé keuze voor de purist. In optimale omstandigheden doe je slechts 4,2 seconden over de 0-100 km/u sprint terwijl de gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u verhoogd worden tot 280 km/u via de optielijst.

Hoe al deze aanpassingen zich vertalen naar het rijgedrag van de BMW M2 Competition moet de toekomst uitwijzen, dankzij de extra motorverstevigingen (uit CFRP, koolstofversterkte kunststof) moet de stijfheid alvast toenemen.

De M2 Competition bestellijnen zijn vanaf heden geopend, je lokale BMW verdeler wil minimaal hier 64.300 euro voor.

Lees hier onze rijtest met de BMW M2 Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...