Video: nieuwe BMW X5 SUV is bijna klaar (2018)

Video: nieuwe BMW X5 SUV is bijna klaar (2018)De ontwikkeling van de aankomende BMW X5 SUV zit in een laatste fase.

Als de ingenieurs en designers klaar zijn met hun werk mogen de testpiloten zich gaan uitleven met prototypes die na verloop van tijd meer en meer van hun uiteindelijke vormgeving prijsgeven. Zo ging ook de ontwikkeling van de aankomende X5 generatie (codenaam G05) in een notendop, BMW is zo vriendelijk om hiervan zelf bewegende beelden vrij te geven.

Daarop zien we een behoorlijk avontuurlijke SUV die op elke ondergrond het beste van zichzelf geeft terwijl het huidige X5 cliënteel zich voornamelijk op het asfalt begeeft.

Inzake vormgeving zal de nieuwe X5 SUV een grote versie van de nieuwe X3 SUV worden zonder daarbij echt stevig te groeien, er moet namelijk nog ruimte zijn voor de X7 SUV. Alle moderne technologie van de nieuwe 5-Reeks en 7-Reeks mag je in de luxueuze X5 gaan verwachten, net zoals een breed gamma aan motoren met ondermeer de uitgesproken X5M en X5 xDrive40e plug-in hybride.

Door de broodnodige LCI (Life Cycle Implus, facelift in BMW jargon) te skippen voor de huidige X5 (F15 generatie) wil BMW een stevig antwoord bieden aan de moderne SUV’s bij de concurrentie. De onthulling zou dit jaar nog voorzien zijn, bijvoorbeeld op het Autosalon van Parijs in oktober. De eerste leveringen zijn in dat geval voorzien voor begin 2019.

Lees hier onze rijtest met de BMW X5 xDrive40e!
Lees hier onze rijtest met de BMW X5 M50d!
Lees hier onze rijtest met de BMW X5 xDrive30d!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...