Preview: Jaguar XE SVR (2018)

Preview: Jaguar XE SVR (2018)Als we de geruchtenmolen mogen geloven maakt Jaguar werk van een sportieve XE SVR variant!

Na de MY18 update is de krachtigste Jaguar XE die je momenteel kan krijgen de XE S met 380 pk dankzij het prestatiepotentieel van de 3.0-liter V6 die ook in de F-Type ligt. Voor een strakke zakelijke berline is dat een bijzonder mooie hoeveelheid vermogen, toch doet de concurrentie beter met hun krachtige topversies!

Jaguar wil daar nu een passend antwoord op voorzien onder het mum van een XE R(S) en/of een XE SVR! Een dergelijke strategie zagen we in het verleden reeds bij de F-Type, XF en de intussen gepensioneerde XK en ziet er alvast veelbelovend uit.

Voor de Jaguar XE SVR, de absolute topper, zou de 5.0-liter V8 zelfs gebruikt worden waarmee de Britten een duidelijke vuist kunnen maken tegen de RS4‘s, C63‘s, Giulia Q’s en M3’s van deze wereld. Naast een extreem potent motorblok mag je ook rekenen op de nodige aanpassingen inzake vormgeving en interieur om de SVR badge op gepaste wijze te eren. We zijn benieuwd!

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XE 2.0d R-Sport!

Preview: Jaguar XE SVR (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...