Spyshots: Audi RS4 Avant geeft eerste teken van leven

Spyshots: Audi RS4 Avant geeft eerste teken van levenVisueel nog gehuld in een S4 Avant jasje maar voor eerst zouden we hier te maken hebben met een Audi RS4 Avant (B9) prototype!

De nieuwe (reguliere) Audi A4 Berline en A4 Avant maken zich in België klaar op voor een marktlancering met de eerste leveringen in november, wederom focust de Duitse premiumconstructeur zich met deze D-segmenter op de fleetmarkt. Voor wie het toch wat vlotter mag dan zo’n 2.0 TDI is er traditiegetrouw ook een S4 die ondertussen ook al het levenslicht zag in beide koetswerkvormen, begin volgend jaar moet deze bij de dealer verschijnen. Maar wil Audi écht een vuist maken tegen het Mercedes-AMG en BMW M geweld moet het werk maken van een nieuwe RS4.

Volgens de eerste geruchten krijgt deze een V6 biturbo (net zoals de R8) én komt er zowel een RS4 Avant als RS4 Berline! Het eerste prototype dook recentelijk op nabij het Audi testcentrum in Duitsland, terwijl het zich voordoet als een normale S4 herkennen we direct de uitgeklopte wielkasten, brede banden en krachtigere remmen. Binnenin verwachten nog wat meer alcantara, chroom en koolstofvezel in combinatie met de torenhoge afwerkingskwaliteit die we gewoon zijn van het merk met de vier ringen. Tot zover het goede nieuws, de nieuwe generatie RS4 zou maar iets zijn voor ten vroegste 2017…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...