Video: Autoweek & Co testen de Jaguar F-Type SVR

Video: Autoweek & Co testen de Jaguar F-Type SVRMet de F-Type SVR heeft Jaguar nog een overtreffende trap van een alreeds overtreffende trap gebouwd mét nog meer vermogen én kabaal! Autoweek, Auto Trader en Co deden alreeds een eerste test, it’s a dirty job, but somebody has to do it..

De Jaguar F-Type raakte na enkele minder succesvolle jaren in 2012 de juiste snaar met zijn beeldige lijnenspel, krachtige motoren en heerlijk brullende soundtrack. Met de V6 versies (vanaf €67.010) heb je niet echt reden tot klagen maar wil je écht YOLO gaan moet je de V8 R (vanaf €109.520) op de kop weten te tikken die 550 pk in een extreem katachtige verpakking weet te brengen. Klaarblijkelijk was dat niet genoeg en kwamen de Britten met een gelimiteerde versie van de unieke Project 7 en erna met een extremere SVR uitvoering.

Deze Jaguar F-Type SVR is zowel als Coupé en Cabriolet te verkrijgen maar steeds in combinatie met vierwielaandrijving, we gaan er vanuit dat deze laatste de beste geluidsbelevenis weet te brengen met het vernieuwde uitlaatsysteem. Ongetwijfeld het laatste wat de F-Type écht nodig had en ook het extra vermogen hoefde niet persé voor ons. Toch zijn we razend benieuwd naar de doelgerichte technische wijzigingen en software-aanpassingen van de F-Type SVR, de internationale media mocht alreeds even genieten!

Lees hier onze rijtest met de Jaguar F-Type Coupe!

Auto Trader

Car Throttle

Carfection

Auto Express

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...