Belgische prijs Ferrari Purosangue SUV V12 (2022): vanaf 387.431 euroFerrari heeft zowaar een praktische Purosangue SUV in de aanbieding en nu kennen we ook zijn Belgische prijs!

Vroeger was het relatief gemakkelijk om het Ferrari gamma te overzien. Naast een rasechte sportwagen met V8 benzinemotor was er ook een meer luxueuze GT (Gran Tourer) met V12. Tezamen met de nodige afgeleide varianten was er sporadisch (pakweg om de 10 jaar) waardig topmodel bovenaan het gamma.

Anno 2022 begin het bij de befaamde autoconstructeur uit Maranello zowaar met een 620 pk sterke instapper! En hun zuinige plug-in hybrides zijn 830 pk (296 GTB) en 1.000 pk (SF90 Stradale) sterk…

Het introduceren van een praktische, functionele en veelzijdige SUV zoals de Ferrari Purosangue lijkt dan best (wereld)vreemd. Toch zal het een waanzinnig succes worden, zeker als je de verkoopcijfers van pakweg de Urus of Bentayga gaat bekijken.

Belgische prijs Ferrari Purosangue

Toch legt Ferrari de lat bijzonder hoog met de Purosangue, zeker als we de prijs gaan vergelijken. Maar liefst 387.431 euro vragen ze bij Ferrari Monza (Gent), FMA (Antwerpen) of Francorchamps Motors (Brussel) in ruil voor zo’n Purosangue bestelbon. Vanafprijs wel te verstaan. Verschiet niet als daar gemakkelijk nog 50.000 euro aan leuke (obligatoire) extra’s bijkomt. Wie zich net wat teveel laat gaan inzake personalisatie van zijn/haar Purosangue zal het prijskaartje ongetwijfeld stevig de hoogte injagen.

Toch lijkt de stevige kostprijs van de Ferrari Purosangue SUV geen probleem te worden/vormen. Na de aankondiging kwam er zodanig veel interesse dat ze de productie voor maar liefst twee jaar konden vullen. Als gevolg daarvan werden de aankoopvoorwaarden wat aanscherpt en hebben de beste klanten voorrang.

Om de exclusiviteit van het merk veilig te stellen heeft Ferrari benadrukt dat ze maximaal 20% van hun totale verkoop (op jaarbasis) aan de Purosangue willen besteden. Dat maakt de praktische nieuwkomer een (bijzonder) waardevaste investering voor het reeds vermogende cliënteel.

Die net geen 388.000 euro voor een Ferrari Purosangue in basisvorm is behoorlijk stevig te noemen. Zelfs in vergelijking met een Aston Martin DBX (vanaf 191.000 euro), Bentley Bentayga (vanaf 210.236 euro), Lamborghini Urus (vanaf 236.700 euro) en Rolls Royce Cullinan (vanaf 366.630 euro).

725 pk sterk en 473 liter bagageruimte

Voorin de Purosangue ligt de gekende 6.5-liter V12 benzinemotor (725 pk / 716 Nm), blijkbaar in grondig vernieuwde vorm. Dat laatste kunnen we ook zeggen van de 8-traps automaat die in zijn hoogste versnelling zowaar volledig focust op zuinigheid. In een Ferrari gezinswagen met vier deuren! Net zoals de intussen gepensioneerde GTC4Lusso is de Ferrari SUV voorzien van (intelligente) vierwielaandrijving. En met launch control zit je na 3,3 seconden aan 100 km/u, bij 310 km/u is de topsnelheid bereikt. Zelfs met 473 liter bagage in de koffer.

We vergeven hem zijn moeilijke naam…