Teaser: Ferrari Purosangue SUV (2022)Een verrassing is het zeker niet meer maar Ferrari laat bij deze officieel weten dat we binnenkort de Purosangue SUV mogen verwachten!

Na jarenlang van geruchten, ontkenningen … en prototypes zijn we intussen een stap verder. Ferrari komt effectief met een SUV! Die zal naar alle waarschijnlijkheid als Purosangue door het leven gaan. De Italiaanse sportwagenbouwer volgt zo de collega’s van Porsche, Bentley, Lamborghini en Aston Martin. De liefhebbers hebben op die manier een dagdagelijkse bolide terwijl de (internet) haters hoe dan ook wegkwijnen in een hoekje hun kritiek zullen spuwen… De stevige cashflow die dergelijke SUV’s met zich meebrengen kan Ferrari gemakkelijk gebruiken om te investeren in zuiver elektrische modellen!

Behalve een sinistere foto van de voorzijde moeten we nog even geduld hebben voor meer/beter beeldmateriaal. De Italianen uit Maranello spreken over “later dit jaar” dus 2022 wordt sowieso het jaar van de Purosangue. Ook hanteren ze de “game changer”, “passion” en “a new and very different Ferrari” termen.

Technisch gezien kunnen ze kijken bij Maserati hoe die de Levante bouwen, ook zouden ze “gewoon” een GTC4Lusso kunnen verhogen. Toch zou de Ferrari Purosangue technisch gerelateerd zijn aan de beeldschone Roma, onder meer dankzij het gedeelde (flexibele) platform. Dat maakt de businesscase van een V12 in het vooronder misschien iets moeilijker.