Preview: Ferrari Purosangue SUV (2021)Ook Ferrari komt met een SUV…

Dat sportwagenbouwers zich zo talrijk op de SUV markt gooien met ondermeer de Bentagya, Urus, Cayenne, DBX en Levante mag dan nog linea recta tegen hun DNA ingaan, anderzijds zorgt het gegarandeerd voor de nodige cashflow. En daarmee kunnen ze zich ook in deze moeilijke tijden bezig houden met sportieve bolides die een pak minder praktisch, comfortabel of functioneel voor de dag komen.

In 2021 wil Ferrari het doek van de Purosangue SUV halen wat voor veel liefhebbers zowaar heiligschennis is maar de Italiaanse autoconstructeur moet ook aan zichzelf (en de aandeelhouders) denken. Ferrari zou Ferrari niet zijn dat ze het project grondig aanpakken (lees: “op z’n Italiaans”), zelfs spreken ze dan ook van een FUV (“Ferrari Utility Vehicle”) met een traditionele vormgeving, lichtgewicht platform en messcherp weggedrag. Tezamen dan met een hogere koetswerkbouw (= gemakkelijke instap + goede zichtbaarheid), ruim interieur en enige avontuurlijke capaciteiten.

De Ferrari Purosangue leent de nodige technische elementen van de blitse SF90 Stradale, volgens de logica moet er op termijn dus ook een plug-in hybride versie (V8 benzinemotor + elektromotor) verschijnen naast een reguliere V8 uitvoering. Geen idee hoe Ferrari de toekomst ziet van de iconische 6.5-liter V12 … maar ook deze zou beschikbaar zijn in de luxueuze/capabele SUV.

In tegenstelling tot diverse concurrenten/collega’s is Ferrari heer en meester in het geheim houden van ontwikkelingsprojecten, het helpt natuurlijk dat je een eigen (Fiorano) circuit in de achtertuin hebt liggen. De kans is dus klein dat er veel informatie/beeldmateriaal van de Purosangue SUV zal uitlekken alvorens de presentatie nakende is. Daniel Crossman laat ons hier in schetsvorm alvast zien wat we eventueel zouden kunnen krijgen.

Kop van jut van deze toekomstige Ferrari SUV toevoeging is de GTC4Lusso (inclusief V8 T versie) die geen opvolger krijgt…

Preview: Ferrari Purosangue SUV (2021)