Officieel: Maserati 3.0 V6 Nettuno (2020)

Officieel: Maserati 3.0 V6 Nettuno (2020)Met de nieuwe drieliter V6 Nettuno heeft Maserati een nieuwe high performance benzinemotor.

Later dit jaar zal Maserati (eindelijk) het doek halen van de veelbelovende MC20 sportwagen mét middenmotor, nu geven ze alvast meer details vrij van benzinemotor van dienst. Die is gloednieuw, werd Nettuno gedoopt, heeft zes cilinders, twee turbo’s en is drie liter groot. Voor de liefhebbers, ook een dry sump carter met externe olietank en een extra zijwaartse ontstekingskaars is voorhanden, de compressieverhouding meet 11:1!

Iets toegankelijk is het systeemvermogen van de nieuwe 3.0 V6 Nettuno, namelijk maximaal 630 pk / 730 Nm bij maximaal 8.000 tpm! De zescilinder weegt bovendien maar “minder dan 220 kg” en voldoet aan de strenge EU6d uitstootnormen.

De onthulling van de Maserati MC20 is voorzien voor 9/09, later verwachten we deze Nettuno benzinemotor ook in andere producten van de fabelachtige Drietand uit Modena.

Officieel: Maserati 3.0 V6 Nettuno (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...