Officieel: Ferrari Roma Spider V8 620 pk soft top (2023)Na de beeldschone Roma coupé introduceert Ferrari nu ook een dakloze (en eveneens beeldschone) Roma Spider, die wapperende haren en 620 pk combineert.

In 2019 werd het Ferrari gamma aangevuld met de prachtige Roma coupé. Ondanks puike prestatiecijfers werd het geen rasechte sportwagen (à la 296 GTB) maar eerder een cruiser of GT (Gran Turismo). Zijn dakloze evenknie was de Portofino M die zijn accenten wel anders bracht, ondermeer met de 2+2 layout. Nu creëert Ferrari (nogmaals) een luxeprobleem door een dakloze Roma Spider te brengen. Deze komt met een stoffen dakconstructie die zich in 13,5 seconden weg (of tevoorschijn) kan toveren. Dit zelfs al rijdend tot 60 km/u.

Of hiermee het einde van de Portofino M nabij is willen ze in Maranello (nog) niet gezegd hebben. Volgens hun kan de Roma Spider nieuwkomer zich voldoende onderscheiden met het stoffen dak en dus lichter gewicht (100 kg). In vergelijking met een Roma coupé werd er wel voor 84 kg aan extra verstevigingen aangebracht. Toch lijkt het einde nabij voor de Portofino M…

Voorin deze Roma Spider ligt er – niet toevallig – ook een 3.9-liter V8 biturbo met 620 pk / 760 Nm. Steeds in combinatie met achterwielaandrijving en de 8-traps F1 sportautomaat met dubbele koppeling. Met 3,4 seconden naar de 100 km/u sprint de Spider zowaar even snel als zijn gesloten broer. Ook met een topsnelheid van “meer dan 320 km/u” heb je weinig te klagen. Enigszins belangrijk voor tijdens die zomers/zonnige roadtrips, in de koffer past er slechts 255 liter bagage!

Ferrari Roma Spider prijzen en concurrentie

Gezien het pure roadster concept van deze Ferrari Roma Spider hebben de Mercedes SL Roadster, Aston Martin Vantage Roadster, Porsche 911 Cabrio en Jaguar F-Type Roadster er alvast een serieuze concurrent bij.

Voor een Portofino M betaal je minstens 210.000 euro in België, in het geval van de Roma wordt dat 215.000 euro. We gaan er vanuit dat de Roma Spider aan ongeveer 235.000 euro geafficheerd zal worden.

La dolce vita!